Parlament

Parlament

2012. április 25., szerda

30 évvel ezelőtti György-nap

Egy korábbi posztomban már írtam egy 30 évvel ezelőtti Mária-napról, mely tulajdonképpen egyben VEIKI-ssé avatásom is volt, most az 1982-es György-napról írok.
Egyik kollégám névnapját ünneplem immár 30. éve, és egyet sem mulasztottam el, az ideit sem, pedig idén tölti be 76. évét. A György-nap amúgy is a csorda kihajtásának napja, ezért már reggelente nagy bőgéssel-bégetéssel szoktuk köszönteni Gyurit. Ráadásul Szent György napján a fűszálakat már kalapáccsal sem lehet visszagyömöszölni a földbe, dübörög a rigófüttyös rozmaringillatú tavasz ezerrel.
30 évvel ezelőtt Gyuri szobája, mely műhely is volt egyben, egy 2x2 m-es raktárból lett kialakítva, aminek az ablaka egy lichthofra nyílt. Gyuri munkaasztalán, szerszámain és műszerein kívül volt benne még kb. 10 különböző méretű papírdobozos hangfal saját erősítővel, így a zene elképesztő minőségben szólalt meg a helyiségben. Nos, bármilyen hihetetlen, a köszöntéskor elfértünk ebben a szobában egyszerre 8-an, 10-en, sőt, még táncoltunk is! Nagy idők voltak azok!
Azóta fogyatkozó létszámban, immár harmadik telephelyen, de töretlen lelkesedéssel ünnepeljük a Sárkányölőt. Isten éltessen, Gyuri!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése