Parlament

Parlament

2024. szeptember 13., péntek

Papok éve

Bár még csak szeptember közepe van, de a 2024-es esztendő egészen bizonyosan úgy vonul be a NER történetébe, mint a NER-hez hű papok álszentsége nyomán elszenvedett hitelességvesztés éve.

A történet a kegyelmi üggyel kezdődött. Február 2.-án (lássuk a medvét) fény derült arra, hogy Novák Katalin köztársasági elnök javaslatára a volt igazságügyminiszter, Varga Judit ellenjegyzésével kegyelmet kapott egy pedofil-ügy másodrendű vádlottja. Egy hetet kellett várni a Direkt36 tényfeltáró cikkére, melyből kiderült, hogy a háttérben a szálakat a köztársasági elnökasszony bizalmi embere, sőt mentora, afféle Raszputyinként Balog Zoltán református püspök, volt emberierőforrás-miniszter mozgatta. A kegyelmi ügybe lényegében mindenki belebukott, Novák Katalin lemondott, Varga Judit pedig elveszítette esélyét arra, hogy a Fidesz európai uniós képviselőcsoportjának vezetője lehessen, egyedül Balog maradt rendíthetetlen. Bár lemondott a Magyarországi Református Egyház zsinata lelkészi elnökségéről, de püspöki méltóságát és a Dunamelléki református egyházkerület vezetését megtartotta, sőt, ebben a minőségében szeptemberben ő tartotta a budapesti Baár-Madas Református Gimnázium (volt almamáterem) évnyitó istentiszteletét (hiszen Jézus mondá: Engedjétek hozzám a gyermekeket!, na de pont egy pedofil-segítőhöz?).

Az ügy legbizarabb utóélete Magyar Péter, a volt igazságügyminiszter volt férje felemelkedése, a Tisza Párt óriási sikere. Lényegében Balog Zoltánnak és a kegyelmi ügynek köszönhető, hogy végre kialakult Magyarországon a kétpártrendszer, mert a jelenlegi választási struktúrában egyedül ez alkalmas arra, hogy alternatívája lehessen a másfél évtizede folyamatosan kormányon levő Fidesznek. Pár napos felmérés eredménye, hogy a Fideszen és a Tiszán kívül más párt már be sem kerülne a Parlamentbe. Köszönjük, Balog Zoltán!

Két hónappal ezelőtt merényletet követtek el Donald Trump bukott amerikai elnök ellen, de csak a fülét érte a lövés. Ezzel kapcsolatban Jeszenszky (Jeszi) Zsolt, a Pesti Srácok újságírója és a NER harcos védelmezője azt találta írni

...még az aktív hívők is nehezen merik csak kimondani, vagy egyáltalán, gondolni, hogy Isten (vagy a fia, Jézus, aki amúgy egy az atyával) mentette meg az elnök életét.

Bár azt beszélik, hogy Jeszi kezd megtérni Istenhez, azért nem árt végiggondolni azt a baromságot, amit írt, és ezt Tóta W. Árpád meg is tette:

Tehát Jézus, aki a saját apja, csodát tett. Ezzel egy időben megölt egy ártatlan tűzoltót ugyanazzal a puskával.

Pár nappal korábban Kockásfülű Jézus röhögve hagyta becsapódni a kijevi gyerekkórház felé zuhanó ork bombát. Pedig ha Trumpot meg tudta menteni, akkor nyilván itt lett volna lehetősége, de úgy gondolta, jóvanazúgy, lejárt a munkaidő. A jog szerint ez egyébként segítségnyújtás elmulasztása, két évvel büntethető. És sorolhatnánk a tragédiákat az elmúlt hétből, ahol a kockásszakállú nem óhajtott beavatkozni. Ez a sárgított fejű gengszter kedves neki, a többi pusztuljon, ahol van.

Te Zsolti, lényegében azt írtad le, hogy Isten egy alávaló szemétláda. Ne csodálkozz, ha fogynak a keresztények!

Lényegében Jeszi gondolatát vitte végig Labossa Péter Mihály érdi evangélikus lelkész, aki szerint az Úr valóban kénye-kedve szerint válogat, hogy ki számára kedves, és kit hagy gázkamrában elpusztulni. Nem kevesebbet mondott szentbeszédében, mint:

„Lehet antiszemitának nevezni bárkit, ez ma egy nagyon jó bélyegzés tud lenni, de gondoljuk át, a történelemben mi volt: a választott nép elutasítja Jézust, Jézus elmondja a próféciát, megtörténik a nép életében, ott, Jézus keresztje alatt azt mondják, hogy »vére rajtunk és gyermekeinken«, ami azt jelenti, hogy mi felvállaljuk Jézusnak a halálát és annak minden következményét [...] az utánunk következők, évszázadok és évezredek generációjára vonatkozóan is felvállaljuk ennek a következményét. És akkor nem kell messzebb menni a holokauszt és egyéb kérdésekben, hogy Isten miért engedte. Nem Isten tervében volt ez benne, de valami miatt Isten megengedte. És hogy mi lássuk ezeket az összefüggéseket, és nem a zsidó népen kell köszörülni magunkat, a nyelvünket meg bárminket. Hanem látni azt, hogy Isten nem szórakozni hítt bennünket”

 Vagyis, ha megtagadod Jézust, ne csodálkozz, ha gázkamrában végzed.

Aztán jött a párizsi olimpiai megnyitó, és a wannabe inkvizítoroknak egyből megindult a fantáziájuk, mint Vincze Minya Istvánnak, az Erdélyi Református Egyházkerület kalotaszegi esperesének, aki ezt a Facebook-posztot tudta összehozni:

„Valamennyit élve kiherélni ha még megvannak a tö…k, a lyukaikba égő parazsat tenni, majd élve megnyúzni és végül felnégyelni”

Az is augusztusban derült ki, hogy a felújítás alatt álló gellérthegyi Szabadság-szobor talapzatára egy hatalmas kőkeresztet fognak elhelyezni. Valaki eldöntötte, hatalmas nagy kereszténységében. Mellesleg az álszent prüdéria egyik mellékterméke az is, hogy nálunk a kerületben a Czakó utcai sportpályán a legnagyobb nyári melegben megtiltották a lányoknak a vállat és a hasat egyaránt szabadon hagyó sporttop viselését, mert ez "elvonja a sportoló fiúk figyelmét".

Ez tilos a Czakó utcai sportpályán

Bese Gergő katolikus plébános egészen új minőséget hozott ebbe az amúgy is botrányos klerikális ingoványba. Bese évek óta a NER ökle, aki nemcsak szószékről, de az összes közösségi médiában a NER politikájának a szószólója, aki fellép a "genderpropaganda", az LMBTQ közösségek ellen, elítéli a pornográfiát és a házasságon kívüli szexet és a hagyományos keresztény családmodellt védelmezi. Bese atya minden vízkeresztkor felszentelte a Karmelitát, krétával felírva az ajtókeretre az évszámot és a CMB jelet (a három királyok, latinul Caspar, Melchior, Balthasar, de másképpen „Christus Mansionem Benedicat!”, azaz: „Krisztus áldja meg e hajlékot!”).

Nos, ez a Bese Gergő atya bukott le a héten melegpornó videóival. Bár már korábbi dalomban is kifiguráztam a NER álkereszténységét, most sem tehetek egyebet, mint dalba öntöm Bese Gergő tartuffe-i cselekedetét:

---

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése