Parlament

Parlament

2024. szeptember 5., csütörtök

Egy hét unokázás kis megszakítással

Úgy adódott, hogy múlt hét közepén ismét Magyarországra jött az unokánk a vejem kíséretében. Egy volt osztálytársának volt az esküvője, arra érkezett, Orsi már nem kísérhette le, hiszen már betöltötte a második terhességével a hetedik hónapot, de Sahar bevállalta, hogy egyedül elhozza a kis Yaarulit, hogy a nagyszülőknek is szerezzen egy kis örömöt.

Szerdán kora délután érkeztek, és Sahar ebéd után el is köszönt a kislányától. Lehetett volna az, hogy innentől kezdve a kis Yaara folyamatos az anyja után bömböl, de Yaarulit nem ilyen fából faragták. Anyja küldött nekünk egy kétoldalas "használati utasítást" arról, hogy mi a gyerek napirendje (teljesen rugalmas), mit eszik (mindent) és mennyit (mint egy felnőtt), mivel szeret játszani (szinte bármivel), hogyan történik az altatása stb. Részlet a "kezelési utasításból":

Van ott a bőröndben egy kis neszeszere is, az ahoi-os, abban van fogkefeje, fogkreme, egy nagyobb napozó krém, szúnyogirtó, és krém az ínyére ha jönne foga vagy fajlalna 

Koev = fáj

Pe= száj 

Beten = poci

Maka = ütés/ beütötte magát 

Imád labdazni, gyurmazni, festeni, orvososat játszani, fozocskezni (igazából, szeret ott lenni a konyhában és segíteni a készítésében, is és játékból is, szeret nagyon takarítani és feltorolni is, de imád amúgy mindent, nyitott kislány 

Péntek délig velünk volt a kislány, nagyon elfogadott bennünket, egyre többet mondott magyarul. Csütörtök este Bori is hazajött, így mindkét nagynénjével sokat játszhatott.

Érkezés a repülőtérre

Petrával játszik

Locsolja az erkélyen a paradicsomot

Uzsonna Kokóval

Szappanbuborék-fújás

Borival reggelizik

Yaaruli nagyon sok magyar gyerekdalt ismer, íme, hogyan énekli a Megy a gőzös Kanizsára kezdetű dalt:


A hétvégére átadtuk unokánkat a nászéknak, mert mi egy ünnepi megemlékezésre voltunk hivatalosak: Az a turista-egyesület, amelyikkel túrázni szoktunk, most lett 40 éves, 1984-ben (orwelli szám) alapították meg közgázos diákok. Az egész hétvégés rendezvényre a balatonszemesi diáktáborban került sor, ami két szempontból is jópofa volt:

  • Pontosan ugyanezen a helyen voltam gyerektáborban 1962-ben, hat éves koromban a nővéremmel;
  • Rendes menzaétkezést kaptunk: piros-fehér kockás abrosz, műanyag pohár, betűtésztás paradicsomleves, paprikáskrumpli, reggelente ovis tea.
A rendezvényre, ami fizikai és szellemi vetélkedőből, végül pedig buliból állt, Petra készített alkalmi süteményt, és ebben Yaaruli is segített neki.

A kész művek

Yaara gyúrja

Yaara szaggatja

Vasárnap délután visszakaptuk a kisasszonyt, és hétfőn este elmentünk megünnepelni édesapja 30. születésnapját.



Sajnos kedden és szerdán Pakson kellett dolgoznom, de Yaaruli számára nem teltek a napok eseménytelenül, mert meglátogathatta sógornőm unokáit is, akik nem is tudom, milyen rokoni kapcsolatban állnak vele, de életkorban nagyon is közel.

A legkisebb családtaggal, a kis Benjaminnal

Két vagány fiúval, Zsomborral és Árminnal

Ma hajnalban korai kelés volt, mert fél négyre már a repülőtéren kellett lennünk, és unokánkat és vejünket elnyelte a reptéri forgatag.


Szia, drága kis csillag! Kistestvéred születésekor újra találkozunk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése