Parlament

Parlament

2019. november 23., szombat

Városi kalandtúra

Nem, most nem arra gondolok, hogyan autózzunk keresztül a csúcsforgalomban a leszűkített Erzsébet-hídon vagy hogyan éljünk túl egy metróutazást nyári kánikulában. A geocaching és a szabadulószoba egyfajta ötvözete az UrbanGo által szervezett városi kalandtúra.
Három évvel ezelőtt, Kati születésnapján jártunk először szabadulószobában, azóta egy baráti házaspárral még voltunk vagy ötször-hatszor. Geoládázni pedig már 12 éve járunk. A geocaching egyik válfaja a multiláda, ahol több pontot kell felkeresni, esetleg feladatot megoldani. Talán ebben a műfajban a "Nevezetes fák a Margitszigeten" című hasonlít legjobban arra az élményre, amelyben ma volt részünk.
Ismét születésnapja van Katinak, és Bori ötlete volt a Móricz Zsigmond körtértől a Naphegyig tartó kalandtúra. Bár az időjárás miatt kicsit paráztunk, de tökéletes napsütés várt bennünket.
A Bartók Béla úti Kelet kávézóban kaptuk meg az úti csomagot: térkép, két nyakba akaszthatós füzet, lezárt boríték, villamosjegy (!), egyebek. Egy appot is le kellett töltenünk egy telefonra. Az első feladatot a kávézóban kellett megoldanunk, el is töketlenkedtünk vele vagy 20 percet.
Indul a csapat
Haditanács
Az útvonal 16 állomásból állt, az alábbi térképen látható útvonalon vezetett a Gellérthegyen át a Naphegyre.
Persze, hogy merre kell menni, az menet közben derült ki, ha meg tudtuk oldani az útközben adódó feladatokat. Például az egyiknél Petra felkiáltott: Úristen, ez a kedvenc matekpéldám!
Hány háromszöget látsz?
Ha jól használtál fel minden segédeszközt és megtaláltál minden útba eső segítséget, akkor a végén megérkezhettél a célba, a Czakó Kert étterembe, ahol az utolsó feladat megoldása után egy zsák kincset is kaphattál.
Mi a feladatot 145 perc alatt pontlevonás nélkül hajtottuk végre, és az étteremben elköltött pompás ebéddel tettük fel a koronát erre a születésnapi kalandra.
Boldog születésnapot Kati!

PS: Ha nem mentünk volna végig ezen az útvonalon, sohasem tudtuk volna meg, hogy a Rezeda utca és a Minerva utca között egy magántelken egy 4 m magas Minerva-szobor áll.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése