Parlament

Parlament

2011. november 20., vasárnap

A legközépsőbb királykisasszony

A mesékben a szegényember középső fiára, a középső királyfira vagy királykisasszonyra senki sem figyel. Így van ez az életben is: a középső gyerekre kevesebb figyelem jut, mert a nagy az okos elsőszülött, a kicsi olyan aranyos, a középső meg "csak" középső.
Ezt elkerülendő Petra megszületésekor Orsit kineveztük a "legközépsőbb" gyermekünknek, de azért ette a középső testvér keserű kenyerét.
Idén aztán mindent megtett, hogy méltó legyen a család és a barátok figyelmére. A januári félévi bizonyítványa hosszú évek után ismét kitűnő lett. Áprilisban első helyezést értek el az UNESCO által szervezett "Ki tud többet Izraelről" versenyen. Májusban a színjátszó csoportukkal arany oklevelet szereztek és eljutottak a debreceni gálára. Egy futóversenyen (EszmeFuttatás) is sikerült másodiknak lennie Év végi bizonyítványa ismét kitűnő lett. Szeptemberben sikeres középfokú német nyelvvizsgát tett. Az iskolai novellaíró versenyt toronymagasan megnyerte, ráadásul az eredményt pont 17. születésnapján hirdették ki. Tényleg szép, bizarr és megható novellát írt.
Röplabdázik, színjátszózik és boldog, viszonzott szerelem fűzi egy osztálytársához. Télen egy-egy hetet sízett az iskolával és a családdal. Nyáron három hetet volt Izraelben, egy hetet Olaszországban. Pörög, a topon van. Mi kell még egy 17 évesnek?
Boldog szülinapot, Orsi!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése