Parlament

Parlament

2011. június 19., vasárnap

A krumplileves legyen krumplileves

Ezt mondta bölcs vezetőnk, Kádár János annak idején, arra célozva, hogy mindent nevezzünk annak, ami. Furcsa volt ezt pont az ő szájából hallani, ugyanis a szocializmus egyik szlogenje az volt, hogy "Legfőbb érték az ember", miközben lábbal tiporták a legalapvetőbb emberi jogokat.
Orwell jól látta ezt, az 1984-ben a televizor nem a világot mutatja meg az embereknek, hanem az embereket fürkészi a Nagy Testvér számára. Az Igazságügyi Minisztérium legfőbb feladata pedig a tények visszamenőleges (visszamenőleges, nem ismerős?) megváltoztatása az éppen aktuális "igazságnak" megfelelően. Így fordulhatott elő, hogy a szocialista Romániában a Tudományos Akadémia elnöke, az ország legfőbb tudósa a fél-analfabéta Elena Causecu volt, aki történetesen az elnök felesége volt egyúttal.
Fülkeforradalmi kormányunk sem mindig ad a látszatra. Nyugdíjvédelmi biztosunk, Selmeczi Gabriella fő feladata sem a nyugdíjak védelme, hanem annak lenyúlása. Alkotmányba alaptörvénybe rögzítették, hogy az államadósság nem növelhető, majd egyetlen részvénycsomag állami megvásárlásával 2 %-kal sikerült növelni az államadósságot. (Félreértés ne essék, a MOL részvényeinek megvásárlását helyeslem, de pont ez mutatja, hogy igenis lehet olyan cél, amit még államadósság-növeléssel is megéri megvalósítani).
Mindez onnan jutott eszembe, hogy aranytoll- és Grétsy László-díjas köztársasági elnökünk aggódik a magyar nyelv állapotáért. Ez kicsit olyan, mintha Alekosz a kereskedelmi televíziók elbulvárosodása miatt aggodalmaskodna...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése