Parlament

Parlament

2011. június 9., csütörtök

Egy forró dzsesszbanda

Vagyis Hot Jazz Band. Tavaszonként szívesen járunk retro-koncertekre, tavaly Budapest Bár, pár évvel ezelőtt pedig szintén a HJZ és a Cotton Club Singers volt terítéken. Most a kongresszusi központtá alakított SYMA Csarnokban voltunk sógornőmék jóvoltából.
HJZ-koncerten először több mint tíz éve voltunk a Hadtörténeti Múzeum udvarán, később a jelenleg átépítés alatt álló MOM (Szakasits Árpád) Művelődési Házban, majd a már említett CCS-sel való közös koncert a Margitszigeten. Ezen a negyediken az volt az újdonság, hogy a közönség soraiból többen táncra perdültek. A koncertet új lemezük bemutatásának szentelték, melynek egy dedikált példányát meg is vásároltuk (igen, kedves barátaim, a letölthető zenék rengetegében néha pénzt is adunk CD-kre). Azért néhány nem a lemezen szereplő számot is előadtak, pl. egy blokkot Louis Armstrongnak szenteltek, aki 1965-ben jobban megtöltötte a Népstadiont, mint idén a Magyar-Holland.
A Niagara vízesést két bendzsón  adták elő, ezt tavaly a Budapest Bár-koncerten Kiss Tibor, a Quimby frontembere énekelt el, és hogy legyen még egy kapcsolódási pont, két hónapja Quimby-koncerten is voltunk.
És a műsor végén, ráadásnak természetesen eljátszották az örök kedvencet, a Tedd ide, tedd oda című számot.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése