Parlament

Parlament

2011. december 23., péntek

Gyertyafény, szép remény, karácsonyi sütemény

Juszt se fogok politizálni ezen a szép adventi napon!
Pedig most hallom, hogy bevitték Gyurcsányt, Mesterházyt, Kukorellit, és a többi "felforgatót".
Inkább gondoljuk végig, miért is az év legsötétebb napját, a leghosszabb éjszakát ünneplik meg legjobban szerte a világon (kivéve persze az ausztrálokat és a brazilokat, meg persze minden ortodoxot 20000 év múlva, ha addig nem változtatnak a naptárukon).
Azért, mert a sötétet mindig a fény követi. "Legyen világosság!". A fény a legszebb születés-szimbólum, a legjobban fejezi ki a reményt. "Már látjuk a fényt az alagút végén!"- ezt szoktuk mondani.
Becsület szavamra ma hajnalban madárcsicsergés szűrődött be az ablakon. Valahogy olyan vidám lettem tőle.
Cégünk bezárt az ünnepekre, megtartottuk a szokásos évzáró bulinkat az új kelenvölgyi telephelyünkön. Pontosan 30 évvel ezelőtt volt az első munkahelyi évzáró bulink, örültem, hogy sokan eljöttek azok közül, akik azon is ott voltak.
A következő 10 nap a családé (bocsánat, az év 365 napja a családé, de most kizárólag a családé). Már túl vagyunk egy Bródy János-koncerten, Fenyő Miklós bulijára is megyünk Szilveszterkor, közben Orsival megnézzük Az ember tragédiáját a Nemzetiben (Alföldi rendezte), talán rajzfilmen is (Jankovics Marcell), lesz geokarácsony is, és természetesen nagy rokonjárás is lesz*.
Szóval, kedves barátaim, a mélypontokat mindig felemelkedés követi, ezt tekinthetitek politikai hitvallásnak is. Ennek reményében kívánok mindenkinek áldott, békés karácsonyt.
*Jaj, azt el is felejtettem, hogy cirkuszba is megyünk mind az öten, bizony

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése