Parlament

Parlament

2014. november 4., kedd

Pistike és az alapítványi pénz

Egy korábbi posztomban már írtam arról, hogy a 4. A-ban diákbizottsági választások lesznek. Nos, nemcsak ezt a választást nyerte meg fölényesen Pistike és sporttársai, de még további kettőt is: a cselgáncsosok delegálhatták a legtöbb tagot az iskolai diákbizottságba, és a sportköri választásokon az osztály sportkörei közül is a dzsúdósok lettek a legeredményesebbek.
Bizony Norbi és a focisták leszerepeltek, melyben az is közrejátszott, hogy a labdasportok kedvelői, a focisták, a kosarasok és a röpisek nem voltak képesek összefogni.
A cselgáncsosok minden nyáron Ásványfüredre mennek edzőtáborba. Itt Pistike elmondta a sporttársainak, hogy mégiscsak tűrhetetlen, hogy olyan sportkörök is tevékenykednek az osztályban, akiket más osztályokból vagy a tanári karból pénzelnek, és ezen pénzek felhasználásáról nem az osztály diákbizottsága dönt.
Van az iskolában egy testnevelő tanár, akit szőke haja és az állandóan hordott norvég mintás pulóvere miatt a tanulók csak úgy hívnak: "Norvég". Norvég mindene a foci, ő szervezi az iskola labdarúgó bajnokságát is. Az iskolának van a labdarúgásra elkülönített pénze, ebből juttatnak minden osztály labdarúgó sportkörének is. A 4. A-nak juttatott pénzt Norbi kezeli, és a pénz felhasználásáról számlák bemutatásával közvetlenül Norvég felé köteles elszámolni. Évek óta nem volt panasz Norbi munkájára, az A-sok a B-sekkel közös focicsapatot alkotva tavaly meg is nyerték a bajnokságot.
Nem sokkal Pistike ásványfüredi beszéde után a diákbizottság hivatalosan megkereste Norbit, és követelte, hogy számoljon el a Norvég által juttatott pénzekkel. Norbi viszont azt mondta, hogy ez a pénz nem az osztályé, hiszen Norvég kifejezetten a labdarúgás fejlesztésére adományozta, és szerződése értelmében csak Norvégnak köteles elszámolni vele.
Pistike kitartott azon véleménye mellett, hogy minden, a tanári karból érkező pénz az osztályé, ezért felhasználásáról csakis a diákbizottság dönthet. Hamarosan lefoglalták a Norbinál található összes számlát, és bizony "súlyos" szabálytalanságokat találtak:
  • Azok közül a rajzlapok közül, melyekre a focimeccsek plakátjait szokták rajzolni, kettőt Norbi a diákbizottsági választásokon használt fel: ezekre írták rá, hogy "Szavazzatok Norbira, éljen a foci!"
  • Kiderült, hogy a filctollakról kért számlán szereplő adószám már évek óta nem létezik.
Azonnal felfüggesztették Norbi tevékenységét, így Norvég tiltakozása ellenére a 4. A labdarúgói támogatás nélkül maradtak.
Ti mit gondoltok, vizsgálták volna-e Norbi tevékenységét és a Norvég által adományozott pénz felhasználását, ha Pistike nem mondja el ásványfüredi beszédét?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése