Parlament

Parlament

2017. október 1., vasárnap

Egy történelmi repülés egyéves évfordulójára

Egy évvel ezelőtt a Rogán házaspár helikopterrel repült egy családi barát, egyébként celebkörökben ismert Szabó Zsófi Mándokon tartott esküvőjére, majd másnap onnan haza. De miért is hír az, hogy egy miniszter helikopterrel közlekedik, és miért uralta ez a hír hónapokig az ellenzéki sajtót? Amerikában miért nem volt gond, hogy az elnökjelölt Donald Trump nagyobb magánrepülővel közlekedik, mint az Airforce One?
Hát azért, mert Trump ismert nagyvállalkozó és szállodalánc tulajdonos, akinek 64 emeletes aranyszínű szállodáját még Orsi is megcsodálta Las Vegasban.
Rogán Antal propagandaminiszter viszont egy percet sem dolgozott a magánszférában, ezért tetszik-nemtetszik minden pénzköltése közügy. Ráadásul a Népszabadság leleplező tudósítását először élből letagadta, majd a közzétett fényképek hatására elismerte.
A hetedhét országra szóló lagzin egyébként maga Kis Grófo húzta a talpalávalót, és Facebook-oldalán elismerően szólt a miniszteri párról és arról, hogy Rogán igazi bulibáró, de a propagandaminiszter barátilag megkérte a poszt törlésére, pedig ha valakinek, neki tényleg tudnia kell, hogy az internet nem felejt.
A Népszabadság viszont nem volt olyan baráti, mint Kis Grófo, egy hétig rugózott a témán. Hogy miért csak egy hétig? Mert eddig tartott Rogán türelme. Az utolsó lapszám 2016. október 8-án jelent, meg. A Népszabadságot formailag a laptulajdonos szüntette meg, mert veszteséges volt, de azért ez nagyon nehezen hihető magyarázat Magyarország legnagyobb példányszámú politikai napilapjánál, de erről a témáról már posztoltam itt meg itt. A napilap kivégzése nyilvánvalóan politikai megrendelésre történt.
Már többször írtam róla, hogy a Budaörsi Repülőtér mellett dolgozom, naponta láthatom a történelmi repülés eszközét, a HA-FLY lajstromjelű helikoptert, melyet az ellenzéki sajtó csak "cilikopter"-nek nevez.
Nagyjából Rogán történelmi repülésével kezdődött a FLY-COOP cég felemelkedése:

  • Orbán titkos tanácsosát, Habony Árpádot is reptette a cég;
  • A Vajna-házaspár is a cég szolgáltatásait vette igénybe;
  • A FLY-COOP közös vállalkozást indított a Fidesz egyik kedvenc biztonsági cégével, a Valtonnal. A történelmi repülés egy bartellüzlet volt egy reklámcéggel, melyben Rogán felesége is résztulajdonos.
  • Augusztus 1-től a Budaörsi Repülőtér üzemeltetését a Magyar Repülő Szövetség helyett a FLY-COOP kapta meg;
  • Az utóbbi időben egy vadonatúj helikopter is felbukkant Budaörsön, a HA-HBS lajstromjelű, FLY-COOP felirattal is ellátott mélykék TwinStar.
Azért van valami közös Donald Trump és Rogán Antal (és általában az egész Fidesz) által képviselt értékrendben. Aranyszínű szállodák és repülőgépek, helikopterek és Kis Grófo-s lagzik, Luis Vuttion hátizsákok, Gucci táskák, luxusnyaralások.

Én pedig szokásomhoz híven egy dallal emlékeztem meg a történelmi helikopterezés évfordulójáról:



A kormányellenes tüntetéseknek két légi közlekedési eszköz is kultikus tárgyává vált:

  • A repülőgép arra a kormányoldali vádra ad választ, miszerint Soros György repülőgéppel szállítja Budapestre a tüntetőket;
  • A helikopter a propagandaminiszter úrhatnámságára emlékeztet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése