Parlament

Parlament

2017. október 2., hétfő

De jó, hogy Orsi nem szereti a country zenét!

Amikor Orsi 2013-ban kivándorolt Izraelbe, nemcsak az volt rossz, hogy ilyen messzire szakad tőlünk, hanem aggódtunk is, hogy egy terrorizmussal erősen érintett országba ment.
2014-ben - két héttel azelőtt, hogy kiutaztunk hozzá - kezdődtek a rakétatámadások a Gáza-övezetből, emiatt kellett lerövidítenünk a kinntartózkodásunkat. Amikor pedig az előkészítő éve folyt Jeruzsálemben, akkor hágtak a tetőfokára a késes és autós terrortámadások. Gondoltuk, hogy a Las Vegas-i gyakornoki ideje alatt biztonságban lesz.
Szombaton (szeptember 30-án) volt a hosszúnap, a jom kippur, a 25 órás böjt, Orsi a napot a szobájában töltötte. Este (ami nálunk már vasárnap reggel volt) skypeoltunk vele, és akkor mondta, hogy másnapra két kollégájával kirándulást tervez a Zion nemzeti parkba. Örültünk neki, és hétfőn reggel vártuk a fotókat, amik meg is érkeztek:




De azt is írta, hogy ne aggódjunk a lövöldözés miatt, otthon van a szobájában és jól van. Csodálkozva kérdeztük, hogy milyen lövöldözés, mert nálunk a hírekben nem mondtak semmit. Mondta, hogy egy szabadtéri koncerten volt egy kisebb lövöldözés. És tényleg, a CNN is még csak sérültekről beszélt, majd egy óra múlva két halottról és húsz sebesültről.
Délben a rádió már 20 áldozatról és 200 sérültről beszélt, estére az áldozatok száma 58-ra emelkedett, a sebesülteké pedig több mint 500-ra. Ez volt minden idők legtöbb halálos áldozattal járó lövöldözése az USA-ban.
Orsi több szabadtéri rendezvényen is részt vett már Vegasban, két hete például David Guetta DJ buliján volt, mert a lányok ingyen bemehettek.
David Guetta Orsi fotóján
Ezen a bulin is lőttek a DJ mellett látható csővekből: valódi egydollárosokat lőttek a közönség főlé, Orsinak is sikerült egyet megszereznie. Egyébként a mostani lövöldözés közben is sokáig azt hitte a közönség, hogy tűzijáték van.
Szerencsére Orsi fáradt volt a kirándulás után, meg amúgy sem szereti a country-t, ezért otthon maradt. Nap közben sokan érdeklődtek, hogy mit tudunk Orsiról (Nővérem Sárospatakról, unokaöcsém Németországból). Mindenkit megnyugtatok, Orsi jól van, nagyon élvezi a gyakornokoskodást, a szabadidejét is jól kihasználja, beteszek ide még néhány fotót.
Hollywood

Albatroszok Santa Monicaban

Red Rock Canyon

Egy tó Nevadában

Fókák San Diegoban

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése