Parlament

Parlament

2012. május 8., kedd

Bori 20 éves!

Bori ma lett 20 éves. Vége a bús tinédzseréveknek. Éljenek a hunédzserek!
Eszembe jutott az a történet, amikor Borit 6 hetes baba korában először vittük sétálni babakocsival az utcára (mi még megfogadtuk a védőnő tanácsát, manapság már egyhetes babákat is tologatnak az utcán).
Elindultunk a nagy batár babakocsival (bérelt darab volt) végig a Lovas úton. A vároldalban gyönyörűen nyíltak a pipacsok. A madarak énekeltek. Borika szundikált.
Az utca Palota út felé eső végén visszafordultunk és elindultunk visszafelé. Ekkor az utca túloldalán egy óriássnaucert sétáltató nő figyelmeztetett minket, hogy vigyázzunk, mert a kutyát szabadon engedte, és ránk támadhat. Mi behúzódtunk egy kapualjba és vártuk, hogy pórázra kösse a fenevadat. Nem így egy fiatalember, aki elővett a zsebéből egy gázspray-t, és lefújta vele a kutyát. Szegény eb nyüszítve szaladt a gazdájához, aki rögtön ráakasztotta a pórázt.
Előjöttünk a kapualjból, és sétáltunk hazafelé, előttünk 5 méterrel a fiatalember, a túloldalon a kutyás nő a vérebbel. A fiatalember folyamatosan mondogatta: "Ki kéne irtani az ilyen kutyát a gazdájával együtt". A Körmöci lépcsőnél előkerült a kutyás nő férje, aki ráförmedt a fiatalemberre: "Miért molesztálod a feleségemet te taknyos!" A fiatalember őt is arcon fújta a gázspray-jel. A kutyás nő sikoltozni kezdett: "Rátámadtak a férjemre! Rex, kapd el!", azzal elengedte a kutyát. A kutya össze-vissza futkosott és mindenkinek a bokájába belekapott, a srác az egész környéket befújta paprikaspray-jel, mi meg azon igyekeztünk, hogy eliszkoljunk onnan, mielőtt Bori belélegzi a szúrós gázt. Futva értünk haza.
Hát így zajlott le Bori első utcai sétája...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése