Parlament

Parlament

2011. szeptember 4., vasárnap

Nyárvégi rendezvények

Mint minden évben, idén is eseménydúsan zajlik a nyár vége. Ehhez hozzájárul az augusztus 20. utáni szokatlanul hosszan elhúzódó meleg idő.
Augusztus 27.-én Petrával kilátogattunk a Pozsonyi Piknikre, ami a Pozsonyi út elején megrendezett sátoros ünnep könyvsátrakkal, színpaddal, gyerekeknek kézműveskedéssel. A rendezvény alapbeállítottsága liberális, külön standja volt a 168Óra c. újságnak is, ahol a lap egyik szerkesztője, Krug Emília ajánlgatta nekem a lapot.
Ugyanaznap este nyárbúcsúztató bál volt az I. kerületben. A zenét az Ungár Band szolgáltatta. Ungár Istvánnal egy házban laktunk a Lovas úton, jó volt vele kicsit elbeszélgetni, megtudni, mi van az egykori lakótársakkal. A meghívott zenekar a Republic volt. A zenekar frontembere, Cipő ezúttal nem volt olyan indiszponált, mint néhányszor korábban.
A Zsidó Nyári Fesztivál keretében két rendezvényen vettünk részt, mindkettőre a Dohány utcai zsinagógában került sor. Augusztus 30-án Palya Bea énekelt. Több lemezem is van Beától, élőben egyszer hallottam, pár évvel ezelőtt, amikor egykori matematika-tanáromat kitűntették a Rácz Tanár Úr díjjal. Palya Bea hihetetlenül szép, éneklése egészen erotikus élményt nyújt, produkciója elképesztően érzelemgazdag és energikus. A koncerten egyébként szintén mellettünk ült Krug Emília.
Szeptember elsején Budapest Bár koncerten voltunk. Az öt zseniális zenész műsorát ismét a meghívott énekesek tették színessé, kiemelkedőt nyújtott Németh Juci, Kollár Klemencz László, és Frenk. És persze megint összefutottunk Krug Emíliával.
A Zsidó Nyári Fesztivál lassan Budapest legszínvonalasabb multikulturális eseményévé növi ki magát, kár, hogy sokakat elriaszt a rendezvény neve. Az elmúlt években is sok szép előadáson voltunk, tavaly egy Udvaros-Dorottya - Dés László műsoron valamint Matisyahu koncertjén, korábban egy Tokody Ilona-hangversenyen ill. a Budapest Klezmer Band és a Muzsikás együttes közös előadásán.
Szeptember másodikán a Budapest Szíve napok keretében Hot Jazz Band koncerten voltunk a Március 15. téren. Langallót és kürtöskalácsot ettünk, gyönyörködtünk a megszépült térben és együtt énekeltük a zenekarral a Van neki, na mije van neki c. egykori slágert. Krug Emíliával ezúttal nem találkozutunk :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése