Parlament

Parlament

2019. március 23., szombat

Pistike újabb fényes győzelme

Pistike történetét ott hagytuk abba, hogy Csanád édesapja szállítja a 3. b.  cselgáncsszakköre számára a sportruházatot.
Amióta Pistike tavaly is az osztály diákbizottságának az elnöke lett, nagyon nyeregben érzi magát. Sokkal többre vágyik, hiszen a 3. b. osztály képviselteti magát az iskolai diákbizottságban is. Az iskolai diákbizottságot egykor egy fiatal tanár, Sors Ottó alapította. Akkoriban az iskolában az osztályok között szabályos bandaháború dúlt, a b-sek az a-sokat csak úgy csúfolták: "A-sok, a-sok, túl nagy a pofátok". Sors Ottó elérte, hogy fontos kérdésekben az osztályok meg tudtak egymással egyezni.
Sors Ottó felkarolt tehetséges diákokat is, így gyakran korrepetálta Pistikét. Önképzőkört is alapított több osztályban, többek között a 3. b-ben.
Csakhogy a 3.b. önképzőkörével lett egy kis baj. Pistike azt kezdte terjeszteni, hogy valójában az önképzőköri diákokat ő ellene hangolják, ezért a 3. b. diákbizottsága leszavazta az önképzőkör további működését. Persze mindenki tudta, hogy valójában nem az önképzőkörrel van baj, hanem avval, hogy Sors Ottó úgy gondolta, az iskolának további lakótelepi diákokat kéne befogadnia. Pistike pont avval nyerte meg a tavalyi diákbizottsági választásokat, hogy azt terjesztette, Sors Ottó célja nem más, mint hogy a befogadott diákokkal káoszt teremtsen a 3. b-ben.
Az iskolai diákbizottsági választásokról Pistike azt állította, hogy az valójában a lakótelepiek befogadását pártolók, és az azt ellenzők közötti küzdelem. Pedig a tét sokkal nagyobb volt: a kerület iskolái kezdtek sokkal jobb eredményeket felmutatni, mint Pistikéék iskolája. Pistikéék iskolájában is egyre nagyobb gond volt az elit osztályok és a leszakadó osztályok közötti ellentét. A diákbizottsági választások tétje sokkal inkább az volt, hogyan feleljen meg az iskola a 21. század kihívásainak. De erről a 3. b-sek mit sem tudtak, hiszen már régóta Pistikéé volt az iskolarádió és az iskolaújság 3. b-s rovata.
Aztán itt volt az iskolai diákbizottság elnöke, Jung Ervin, egy felsős fiú, aki egyszer Pistikét viccesen diktátornak nevezte. Pedig Jung is sokat tett az iskoláért, de azért az mégsem nézhette jó szemmel, hogy a 3. b. a tanszertámogatást rendszeresen Pistike kedvenc sportjára, a cselgáncsra költi, és mereven elutasítja újabb lakótelepi diákok befogadását.
Pistike úgy gondolta, hogy a 3. b-nek joga van tudni, mire készül az iskolai diákbizottság, ezért a faliújságra elhelyezett egy képet, amin Sors és Jung épp a 3. b. ellen fenekednek.


Rádió és újság nélkül Zsoltiék, Pistike ellenlábasai csak erőtlenül tudtak tiltakozni, de azt azért szóvá tették, hogy szó sincs semmiféle tájékoztatásról, Pistikéék valójában már a választási kampányt kezdték el. És nemcsak ők gondolták így. Az iskola cselgáncs-szakosztálya, melyben a 3. b. is képviselteti magát, és amely az iskolai diákbizottság legerősebb csoportosulása, úgy gondolta, hogy ez már tényleg tűrhetetlen:
  • Pistike ellehetetlenítette Sors önképzőkörének működését;
  • Pistike hazug módon gyalázza Jung-ot, az iskolai diákbizottság elnökét;
  • Pistike a haverjai között osztja szét a diákbizottság pénzét;
  • Pistike tájékoztatásnak álcázott választási kampányt folytat.
Egyre többen kezdték követelni, hogy a 3. b. cselgáncsosait zárják ki az iskolai cselgáncs-szakosztályából. Végül Weréb Márton, az iskolai cselgáncs-szakosztály elnöke azt fundálta ki, hegy nem zárják ki Pistikééket, csak felfüggesztik a működésüket. Pistike azóta azt terjeszti, hogy ez az ő nagy győzelme, hiszen valójában ő akarta felfüggeszteni a tagságát.
Zsoltiék ezen csak röhögnek, de persze csak kínjukban, mert már régóta tehetetlenek Pistike propagandagépezetével szemben.
Szerintetek a 3. b. osztályosok elhiszik, hogy Pistike megint fényes győzelmet ért el az iskolai diákbizottságban?


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése