Parlament

Parlament

2018. október 7., vasárnap

Pistike és a limuzin

Több mint egy éve adtam utoljára hírt Pistikéről, a 3. b. diákbizottságának elnökéről. Akkor az egyik új osztálytárssal, Manóval volt konfliktusa. Ez a vita mind a mai napig fennáll köztük, alapvetően arról szól, befogadhat-e az osztály újabb szegény, nehéz sorsú gyerekeket vagy sem. Talán pont ez a vita és Pistike határozott elutasító véleménye vezetett oda, hogy már ki tudja hanyadszor ismét Pistike és barátai nyerték meg a diákbizottsági választásokat, melynek ismét Pistike lett az elnöke. Megint ő dönthet arról, mire költsék el az osztálypénzt.
Semmi nincs, ami megingathatná Pistike hatalmát, hiszen az őt ellenzők tábora harmatgyenge és oldott kéveként hullik széjjel apró csoportokra, akik másra sem képesek, mint egymással civakodni. Így aztán semmi sem tarthatta vissza Pistikét, hogy megszerezze egyik ellenlábasától, Zsoltitól azt a két oldalnyi rovatot, amit az iskolaújságban írhatott a 3. b-ről, és azt az ötpercnyi műsoridőt, amit naponta kapott az iskolarádiótól, hogy beszámolhasson az osztály valódi problémáiról, a tanulók nehézségeiről és főleg Pistike viselt dolgairól. Így most már az iskolai újságban és az iskolarádióban is csak Pistike barátai szerepelhetnek.
Régóta tudjuk, hogy Pistike kedvenc sportága a cselgáncs, az osztálypénzből sokat áldoz erre a hobbijára annak ellenére, hogy a 3. b. cselgáncs-csapata sohasem jut tovább az iskolák közötti cselgáncs-bajnokság első fordulóján. Pistike még saját cselgáncs-ruházatot is csináltatott csapatának. Hogy, hogy nem, a formaruhák gyártását egyik legjobb barátja, Csanád édesapja gyártatja, a terméknek maguk választották a jól csengő 4MÁS márkanevet, és kötelezővé tették, hogy a 3. b. minden cselgáncsosa ebben a márkában versenyezzen. Zsoltiék csak erőtlenül tudnak tiltakozni, hogy az osztály pénzét lehetne hasznosabb dolgokra is költeni, osztálykirándulásokra, drágább taneszközökre. Mindig azt a választ kapják, hogy erre szavazott a 3. b. kétharmada, ezt tessék tudomásul venni.
Az utóbbi időben Zsoltinak és barátainak feltűnt, hogy Pistike minden cselgáncsversenyre egy hatalmas limuzinnal érkezik, ahol utazás közben bőségesen fogyaszthat hamburgert és kölyökpezsgőt is.
Sikerült kideríteniük, hogy a limuzin nem másé, mint Csanád édesapjáé, aki baráti szívességet tesz Pistikének, amikor ezzel szállítja a versenyekre, hiszen a limuzin egy órai bérleti díjára nem volna elegendő Pistike egész havi zsebpénze sem.
Zsolt szóvá tette felfedezését az iskolai diákparlamentben is, azzal vádolva Pistikét, hogy ez burkolt korrupció, csak a limuzinozás miatt választotta Csanád apjának cégét a cselgáncskör sportruházatának szállítójául. Pistike viszont cinikusan csak annyit válaszolt, hogy pelusos kora óta limuzinnal jár cselgáncsversenyekre. Ezen Zsoltiék jót mulattak, hiszen Pistike szüleinek mindig Trabantjuk volt. Pistike viszont a legközelebbi londoni cselgáncsmeccsre nemcsak Csanádék családi limuzinját, de magánrepülőgépét is igénybe vette, és ezt az iskolaújságban és az iskolarádióban is közhírré tette.
Szerintetek Pistike akkor is Csanád édesapjának cégét választotta volna a sportruházat beszállítójának, ha Trabanttal vagy trolibusszal kellene a cselgáncsmeccsekre utaznia?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése