Parlament

Parlament

2015. október 20., kedd

Bástya elvtársat már senki sem akarja meggyilkolni?

Ugye ismerjük a címbéli idézetet A tanú című filmből? Na, pont ez jutott ma az eszembe.
Reggel 6-kor általában közszolgálati híradót nézek, ott hangzott el az a hír, hogy a Demokratikus Koalíció nyíregyházi facebook-csoportjának borítóképe egy akasztófa, és Orbán Viktor kivégzésére buzdítanak. A hírben azt is elmondták, hogy a facebook-csoport egyik tagja Niedermüller Péter, az EU parlamenti képviselője, a DK tagja.
Nekem kb. 25 percembe telt, hogy kiderítsem, hogy az inkriminált zárt facebook-csoportot egy Gönczi Provokátor József álnevű felhasználó hozta létre, akinek facebook-oldala itt található. Hamar kiderült, hogy az illető egy őrült, aki azzal szórakozik, hogy különböző néven zárt facebook-csoportokat hoz létre tucatszámra provokáló borítóképekkel, és a csoportokba ismert politikusokat és közéleti személyiségeket vesz fel.
Itt álljunk meg egy pillanatra. Ha zárt facebook-csoportot hozol létre, bárkit bejelölhetsz tagnak, aki fenn van a facebook-on, függetlenül attól, hogy az illető ismerősöd-e, vagy nem. Az illető kap ugyan egy üzenetet, hogy tagja lett egy zárt csoportnak, de ha a csoportnak az a neve, hogy "demokratikuskoalicionyiregyhaza", akkor nem biztos hogy gyanút fog. A csoportnak tetszőleges nevet adhatsz, még inkább elterelve a gyanút.
Kedves provokátorunk ezzel szórakozott, lelke rajta, a facebook sok mindenre lehetőséget ad. Az viszont már kevésbé érthető, hogy ha nekem ennek kiderítése nem telt fél órába sem, hogyan lehetséges, hogy a közmédia még 6 órával később, a déli hírekben is megismételte a hírt. Hacsak az nem, hogy a hírfogyasztók tovább csámcsogjanak azon az ordas hazugságon, hogy a DK, élén Gyurcsány Ferenccel Orbán Viktor akasztására készül. Be is akadt a horog, széles körben tárgyalja az internet népe, hogy micsoda aljas módszerekhez folyamodnak Gyurcsányék.
Persze a DK cáfolatát is bemondják valahogy így: A DK mindent tagad!
Ez engem arra az újságíró iskolában tanított mintapéldára emlékeztet, amikor az újságíró megkérdezi a pápai nunciust, hogy szokott-e kuplerájba járni. Őeminenciája természetesen nemmel válaszol. A másnapi újság ezzel a szalagcímmel jelenik meg: A pápai nuncius tagadja, hogy kuplerájba jár!
(A történet egy másik változatában a New Yorkba érkező pápai nunciust megkérdezi az újságíró a repülőtéren: Eminenciás uram, mit szól a New York-i kuplerájokhoz? Mire őeminenciája így válaszol: Vannak New Yorkban kuplerájok? Másnap az újság ezzel a címmel jelenik meg: A városunkba érkező pápai nuncius első kérdése az volt, vannak-e kuplerájok New Yorkban!)
Kedves hírfogyasztók! Minden elérhető a neten egy-két kattintással! Ne szopjatok be mindent!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése