Parlament

Parlament

2016. szeptember 14., szerda

Azért van ilyen szép idő, hogy derűsebben váljunk meg a nyártól

"Miért halad így a történelem? Hogy az emberiség derűsen váljék meg a múltjától." - Ezzel az állítólagos Marx-idézettel zárul A tanú című film. De ugyanez vonatkozik a nyárra is. Bár az a fő szabály, hogy augusztus 20-a után elromlik az idő, és utána már nem jön vissza a nyár, idén nemcsak hegyaljai csatangolásunkra maradt meg a jó idő, de még mindig jut belőle bőven.
Alighogy megjöttünk Hegyaljáról, kisebbik unokahúgom, Mimi - szokás szerint - egy hónappal később tartott születésnapjára voltunk hivatalosak. De ami igazán bearanyozta a délutánt, az Mimi nővére, Eszter januárra várható babavárása volt: már szépen kerekedik a pocakja, tudni lehet, hogy a pici fiú lesz és Zsombor. Mindenről részletesen Eszter blogjában olvashattok.
Eszter, a kismama
Az I. kerület mindig bállal búcsúztatja a nyarat, ez idén sem volt másképpen, bár idén Kati ottalvós osztálytalálkozón volt, ezért Petrával kettesben mentünk el a Czakó utcai sportpályán tartott bulira. Akárcsak két éve a Várkert Bazár megnyitó ünnepségén, most is az R-Go adott koncertet, meg kellett hogy állapítsam, Szikora Robi még mindig nagyon tud. Szokás szerint tűzijáték majd tánc zárta a rendezvényt.
Ebben a gyönyörű időben Szentendrén és Angyali-szigeten is nagyon kellemes időtöltésre volt lehetőség.
Szentendrei rovarvilág
Engem egy volt gimnazista osztálytársam egy balatoni vitorlázásra is elhívott. Igaz, hogy szelünk nem nagyon volt, de alkalmunk volt egy kiadós beszélgetésre a nagy víz közepén.
Seres Péterrel a fedélzeten
Idén a Zsidó Kulturális Fesztivál két rendezvényén is részt vettünk, mindkettőt a Dohány utcai zsinagógában tartották. Az első koncerten a Ghymes és a Besh o'Drom együttes zenélt. A Ghymest és a Szarka fívéreket már régóta ismerjük, mert a Szilágyi gimnázium énektanára, Orsi néni már a Boriék idejében is Ghymes-dalokat tanított be az énekkarnak a hagyományos karácsonyi koncertekre. A Besh o'Drom pedig olyan fergeteges ritmusú műsort adott, hogy azt hittük, leszakad a mennyezet. A másik koncert kicsit hasonló stílusú zene volt, Boban Markovic és zenekara lépett föl. Őket is jól ismerjük a Kusturica-filmekből (Macskajaj - Bubamara, Cigányok ideje - Ederlezi), de nagyon tetszett a Ne kuni me kezdetű lírai dal is.
A Dohány utcai zsinagóga mennyezete
A nyárvége elmaradhatatlan attrakciója az ARC plakátkiállítás, melyre ma sikerült időt szakítanunk. Több kedvencem volt idén is, alul a rám leginkább jellemzőt láthatjátok:
Nem jó legalul lenni
A hétvégén énrám is vár egy ottalvós osztálytalálkozó. Az appropót az adja, hogy legtöbben idén lettünk 60 évesek. De erről majd egy külön posztban számolok be.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése