Parlament

Parlament

2011. február 25., péntek

Hosszú farsang

Idén majd' négy héttel hosszabb a farsang, mint tavaly! Milyen bölcs a nép, hogy nem a böjtöt hosszítja, ha későn van a húsvét!
Mennyi jelmezkészítésen vagyunk már túl! Szerencsére pár éve már csak Petra jelmezén kell törni a fejünket. Idén harcias kínai lány volt, tavaly kisoroszlán, két éve póni, három éve Belle a Szépség és Szörnytegből, három évesen pedig bohóc. Akit a Pál lányok legsikerültebb jelmezei érdekelnek, itt megtekintheti azokat.
A hosszú báli szenzon ezúttal operabál nélkül maradt. Érzek ebben valami álszentséget. A fejlett ipari országokban az operabálokon résztvesznek az iparmágnások, politikusok, média-celebek. A költségeket ők állják, és mindig ügyelnek arra, hogy valamennyi - na azért nem túl sok - jusson jótékony célra is. És persze az utca túloldalán - a rendőrség által gondosan elszeparálva - megjelennek a diákok és a nyavajgó értelmiségiek, akik "Le a burzsujokkal!" kiáltásokkal fejezik ki nemtetszésüket, miközben legendás férfiak és csodálatos dívák szállnak ki a limuzinokból. Közben az operában megköttetnek a nagy üzletek, a politikusok szövögetik kapcsolati hálójukat, a celebek mutogatják jelenlétüket, a bulvárlapok újságírói pedig botrányra vadásznak. Nem hiszem, hogy az operabál elmaradásával több jutna a szegényeknek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése