Parlament

Parlament

2017. május 23., kedd

Göteborg

Minden reggel hatkor megnézem a közszolgál(l)ati híradót. Ma reggel természetesen az első tíz perc a manchesteri borzalmas merényletről szólt, de ami utána jött, az tényleg kaffkai élmény volt.
Állítólag ugyanis bombariadó volt a göteborgi repülőtéren: találtak el elhagyott csomagot, emiatt kiürítették a csarnokot, tűzszerészek megvizsgálták a poggyászt és kiderült, hogy nem volt benne bomba. Ez elég mindennapos dolog egy reptéren, mi is átéltük, amikor Orsi kivándorolt.
A közszolgál(l)ati híradó azonban nagyon komolyan vette a dolgot és helyszíni tudósítást adott, ami a következőképpen zajlott: Kapcsolták a "skandináv térség tudósítóját", aki történetesen Helsinkiben tartózkodik, 1000 km-re Göteborgtól, egy egész másik országban. Varsó vagy Amszterdam sincs messzebb tőle, mint Helsinki!
De a tudósító nem ám egy szobából tudósított, hiszen a helyszíni tudósítás lényege, hogy ki kell menni a szabadba. Le is ment az utcára, amely reggel hatkor még teljesen kihalt volt, és ott mondta el a mondanivalóját. Vagyis a göteborgi bombariadóról egy elhagyatott helsinki utcáról kaptunk tudósítást!
Egész nap az interneten keresgéltem, hogy volt-e valami híradás az eseményről, de természetesen semmi.
Hát ilyesmire költi adóforintjainkat a közmédia.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése