Parlament

Parlament

2013. november 14., csütörtök

Jelentés világjáró nagylányaimról

Bori 10 napra Lengyelországba utazott a múlt héten, Zakopaneba. Jelentkezett ugyanis a Break your barriers ifjúsági csereprogramra, melynek célja a hátrányos helyzettel, a közös európai tudattal, az előítéletekkel kapcsolatos témák feldolgozása színházi technikák segítségével. Szobatársnője egy litván és egy török lány. Hát, én nem sokat értek a témából, de kiteszek néhány fényképet.
A Dunajec partján
Bori magyaráz
Bori érvel és vitatkozik
Orsi utolsó jelentésem óta is éli világát Izraelben. Lelkesen tanulja a hébert, gondozza a rá bízott kutyákat (sőt, még azokat is, amiket elhagyatottan találnak, azoknak is keresnek gazdát), hétvégeken együtt van Szaharral, ismerősöket, rokonokat látogat, ezen a héten pedig egy kis sivatagi gyakorlaton is részt vettek. Egyáltalán nem látszik rajta, hogy különösebb honvágya volna, ami bennünket, szüleit egy kicsit bosszant. Izraeli ismerősök szerint már egészen sokat tud héberül. Róla is teszek ki fényképeket:
Rokonoknál látogatóban
Tanulás a másnapi órára
Szaharral
Egy kutyakölyökkel
Sivatagi gyakorlaton
Anyám születésnapját vasárnap nálunk tartottuk, de a nagylányok nem lehettek jelen, sajnos még Skype-on sem. Viszont nagyon tervezünk egy februári közös sízést, amire talán Orsi is haza tud jönni, mert addigra véget ér a nyelvtanfolyam, az "ulpán", és Bori is befejezi a vizsgákat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése