Posztjaim

2016. február 11., csütörtök

Öt éve járok autóval napi rendszerességgel

Hát akkor továbbra is évfordulós posztok.
Igen, kedves meglepődő blogolvasók, öt évvel ezelőtt kezdtem rendszeresen autóval járni dolgozni. 1997-ig, ameddig a munkahelyem a Gresham-palotában volt - ami azóta Four Seasons Hotel lett - villamossal, később busszal jártam dolgozni.
1997-ben a cég a Gellérthegy utcába, egy új székházba költözött. Nagyon büszke voltam, hogy egy modern irodaházban dolgozhatom, jól is éreztem magam benne. Bár akkor még a Lovas úton laktunk, negyed órás sétával - a gyerekek óvodában való leadása után - beértem a munkahelyemre. Az épület teremgarázsában a parkolóhely amúgy is korlátos volt, így csak akkor használtam az autót, ha vidékre kellett menni.
2002-ben költöztünk a Zsolt utcába, ami ugyanúgy a Naphegyen van, mint a Gellérthegy utca, így pláne semmi indok nem volt arra, hogy autóval járjak. Ráadásul a házunkat ugyanaz a Gyetvai Fívérek Kft. építette, mint a Gellérthegy utcai irodát (és számtalan más épületet a Naphegyen).
2009-ben ment csődbe a VEIKI, de az újonnan alakult öt fős cégünk még 2011 tavaszáig a régi helyen bérelt irodát. Pont öt éve, 2011. február 10-én kellett elhagynunk, mert a felszámoló a VEIKI minden forrását elvonta, így nem volt képes tovább fizetni a közműveket. Erről akkor egy posztban számoltam be.
Először a Kelenvölgyben béreltünk egy irodát egy klímaberendezéseket telepítő cégtől. Ekkor kezdtem el napi rendszerességgel autóval járni dolgozni. Hét és fél kilométerre volt az iroda otthonról, napi 15 km-t autóztam, ez kb. évi 4000 km pluszt jelentett. Mivel mind reggel, mind délután szembe haladtam a nagy forgalommal, a menetidő nem volt több 15 percnél.
Tavaly tavasszal aztán a bérbeadónk már nem tudott ellenállni az ingatlanárak emelkedésének, és eladta fejünk fölül az épületet. Költözni voltunk kénytelenek, így kerültünk a Budaörsi Repülőtér mellé, ami alig 500 m-rel van messzebb otthonról, mint Kelenvölgy. Hát persze, hogy ide is autóval járok, kivéve, amikor szervizben van. Most, az őrmezei intermodális csomópont építése kapcsán az egykori Osztyapenkónál megnehezült a közlekedés, de így is tartom a negyed órát.
Tavaly szeptemberben megörökítettem, hogyan autózom a munkahelyemre. Íme:

Munkahelyre menetIrány a munkahelyem...
Közzétette: József Pál – 2015. szeptember 11.


--

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése